10 enkla sätt att leva mer hållbart | Korpulent - Premium posters, tavlor, affischer online
2162
post-template-default,single,single-post,postid-2162,single-format-standard,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,columns-4,qode-theme-ver-13.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

10 enkla sätt att leva mer hållbart

10 enkla sätt att leva mer hållbart

Jag pratade nyligen med en kompis och vi diskuterade vin. Vi var båda väldigt nöjda över att det fanns många ekologiska alternativ på systembolaget idag. Det lustiga är att för ca 100 år sedan var alla viner ekologiska. Det fanns inget icke-ekologiskt. Att vi nu har mer kunskap om farliga ämnen och skadliga material gör att vi lättare kan göra rätt val som gynnar miljön.

Har du funderat på hur du på några enkla sätt kan leva mer hållbart? Bra! Här kommer några tips till dig som vill börja värna lite extra om vår vackra planet.

  1. Det mest uppenbara: sopsortera och återvinn så mycket som möjligt.
  2. Konsumera bara vid behov. Jag försöker ställa följande fråga till mig själv så ofta som möjligt när jag shoppar: Är detta ett behov eller ett vill-ha-begär? Det underlättar i beslut där jag vacklar om jag ska köpa något spontant.
  3. Släck belysningen. Är ingen i sovrummet eller på övervåningen? Släck då lyset. Spöken bryr sig inte om ljuset i a f.
  4. Bli proffs på matlådor så du slipper kasta mat. Ta till vara på den mat som blir över och ät den vid ett senare tillfälle. Enkelt, billigt och gott.
  5. Tänk långsiktigt – när du köper nya möbler, kläder eller prylar. Köp saker du vet kommer hålla länge och som du kan ha en längre tid.
  6. Bli bättre på att dela/låna saker. Genom att låna och låna ut exempelvis verktyg, maskiner och annat som används sällan kan vi spara in på onödiga inköp och samtidigt göra miljön en tjänst.
  7. Köp produkter med miljömärkning. Idag finns det fler och fler produkter som tar hänsyn till miljön och företag som kompenserar för sina utsläpp. Något som i längden bidrar till en bättre planet.
  8. Tygpåsen är här för att stanna! Skaffa en eller flera tygpåsar och ta med dessa till affären när du handlar så slipper du köpa nya plastpåsar.
  9. Odla din egna mat. Istället för blommor kan du tomatplantor eller liknande. Fint och praktiskt.
  10. Låt inte vattnet rinna. Se till att inte låta vattnet rinna i onödan när du exempelvis borstar dina tänder. Det går även att spara vatten i toaletten. Skådespelaren Cameron Diaz lever efter följande citat: ”If it’s yellow leave it mellow, if it’s brown flush it down”.

 

De flesta av oss vet att vi kan göra mycket för att förbättra vår nuvarande situation. Jag behöver bli påmind med jämna mellanrum att det faktiskt finns mycket vi kan göra med enkla medel. Hoppas denna artikel gav dig en påminnelse också.