Arkitekten som fick plats med 24 rum på 32 kvm | Korpulent - Premium posters, tavlor, affischer online
2206
post-template-default,single,single-post,postid-2206,single-format-standard,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,columns-4,qode-theme-ver-13.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Arkitekten som fick plats med 24 rum på 32 kvm

Arkitekten som fick plats med 24 rum på 32 kvm

Arkitekten Gary Chang från Hong Kong har byggt denna fantastiska lägenhet på 32 kvm som rymmer allt du kan tänkas behöva i ett hem plus lite till. Allt detta med hållbara materialval och stor mängd kreativitet. Att ha fria ytor hör till ovanligheten i Hong Kong där de flesta bor väldigt trångt. Gary Chang växte upp i samma lägenhet men då såg den betydligt annorlunda ut. Han bodde där med sina föräldrar och tre systrar. De hyrde även ut ett rum i lägenheten till en inneboende!

När familjen år 1988 flyttade från lägenheten för att hitta något större valde Chang att köpa loss lägenheten från hyresvärden för 45.000$ och började experimentera med användarvänlig design.

Vid en första anblick ser lägenheten ut som en genomsnittlig öppen studiolägenhet. Men när Chang börjar dra i handtagen på väggarna det är då magin händer. Chang har lyckats få in kök, gästrum, ett bibliotek, middagsrum, tvättstuga och även ett spa i den lilla lägenheten. För att toppa lägenheten ytterligare har han en projektor där han kan visa filmer på en stor vit vägg i lägenheten.

Chang arbetar som arkitekt på Edge Design där han är expert på små lägenheter.