Så hittar du inspiration till din inredning | Korpulent - Premium posters, tavlor, affischer online
2177
post-template-default,single,single-post,postid-2177,single-format-standard,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,columns-4,qode-theme-ver-13.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Så hittar du inspiration till din inredning

Så hittar du inspiration till din inredning

Vi har nyligen renoverat vår lägenhet och det var MÅNGA beslut och val som fick göras för att få allt klart. Vi köpte ett renoveringsobjekt som vi skulle renovera själva, något vi lyckades med (extremt stolta). Vi skulle välja färg på väggar, hitta rätt golv, golvlister, dörrhandtag, eluttag, utseende på köket, bestämma mönster på klinkers, nya möbler och mycket annat. Allt skulle rymmas inom en bestämd budget. Det är fantastiskt lyxigt och kul att få välja material och färger på sitt boende. MEN för att ta rätt beslut och för att vara överens om hur lägenheten skulle se ut så fick vi börja göra lite research.

Vi kollade på inredningsbloggar, kataloger från stora inredningsföretag, Hemnet, Instagram och det tittades på alla möjliga inredningsprogram på TV. Till slut hittade vi det bästa sättet att samordna och välja ut rätt stil för respektive rum i lägenheten.Räddaren i nöden heter Pinterest.

Om du inte känner till Pinterest så är det ett community för scrap-booking på nätet. På sidan kan du skapa dina egna ”Boards” och samla ”Pins” (bilder).

Säg att jag ska renovera sovrummet. Då skapar jag en ”Board” som heter ”Sovrum”. Sedan söker jag på Pinterest efter exempelvis ”inspiration, sovrum, skandinavisk stil”. Pinterest har användargenererat material och en bildbank som är i princip obegränsad. Där hittar jag mängder med bilder på vackra sovrum i skandinavisk stil som jag sedan kan ”Pinna” (spara) till min ”Board” (min samlingssida).

Jag ber min partner göra samma sak och sedan kan vi jämföra våra stilar. Har man tur så har den andra personen nästan samma stil som dig. Annars får ni söka vidare och hitta ett mellanting där ni båda känner er nöjda. I vissa fall har man en tanke om hur det ska se ut men efter vägens gång så hittar man nya infallsvinklar och inspiration som gör att man helt byter stil.

En bra sak att tänka på vid en helrenovering är att ni tittar på alla ”Boards” för hela lägenheten och försöker hitta en röd tråd som gör att hemmet i slutändan känns genomtänkt och komplett.

Här finns en bra steg-för-steg guide över hur du använder dig av Pinterest.